Φιλοσοφία & Στόχοι

Με σεβασμό και όραμα

Όταν ο Δημήτρης και η Άννα Πετρίδενα οραματίστηκαν το Pylaia Boutique Hotel & Spa, δεν είχαν σκοπό να προσθέσουν μία ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα. Εμπνευσμένοι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, ένα ξενοδοχείο μοναδικής αισθητικής και παροχών υψηλού επιπέδου, που να διαφημίζει την Αστυπάλαια ως προορισμό διεθνούς εμβέλειας.

Η κατασκευή του αποδείχθηκε μια ιδιαίτερη πρόκληση αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει. Μια μικρογραφία της Χώρας του νησιού, με τα μικρά πλακόστρωτα σοκάκια, τα λευκα ασβεστωμένα κτίρια, και τα ξύλινα σκίαστρα με τα καραβόπανα που θυμίζουν ανεμόμυλους, δεμένο άρρηκτα με την Αστυπαλίτικη αρχιτεκτονική, αλλά ταυτόχρονα μοναδικό και φρέσκο. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διακόσμηση και επίπλωση των εσωτερικών χώρων και δωματίων, με την επιλογή κορυφαίων εταιριών στον χώρο του φωτισμού, του στρώματος και του επίπλου.

Στο υψηλότερο σημείο, σαν κάστρο, στέκει το Plori Bar Restaurant, ένα gourmet εστιατόριο μεσογειακών γεύσεων, μοναδικό στο νησί, που διαφημίζει την τοπική και Ελληνική κουζίνα με μια ανανεωτική ματιά. Στον ίδιο χώρο, προσφέρεται το Ελληνικό πρωινό μας, μια πραγματική πανδαισία Αστυπαλίτικων γεύσεων, επιλεγμένων με βάση την παράδοση σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδας. Εξάλλου, με πίστη στην προσπάθεια για διάσωση και προβολή των παραδοσιακών γεύσεων, η οικογένεια Πετρίδενα έχει δημιουργήσει από το 2007 το Εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων Ηλιάνα, που συσκευάζει και εξάγει αυτές ακριβώς τις γεύσεις στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Την προσπάθεια για όλο και αναβαθμισμένες υπηρεσίες συμπληρώνει το Spa, πλήρως ανακαινισμένο το 2015, με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και πληθώρα υπηρεσιών και θεραπειών, το γυμναστήριο και η πισίνα, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και χώρος εκδηλώσεων και συνεδρίων. Παράλληλα, με γνώμονα την προώθηση της Ελληνικής οινολογίας, δημιουργήθηκε ένα πραγματικό κελάρι κρασιών, με δεκάδες ετικέτες από όλη τη χώρα και μερικές επιλεγμένες από το εξωτερικό.

Ο κεντρικός στόχος ήταν και παραμένει, η προώθηση της Αστυπάλαιας ως προορισμό, και σε αυτή την κατεύθυνση, το Pylaia Boutique & Spa θα συνεχίσει να δημιουργεί και να επενδύει. Περνώντας την αγάπη της οικογένειας Πετρίδενα για το νησί προς το προσωπικό και τελικά στον επισκέπτη, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε σημείο αναφοράς τόσο στον τουριστικό χάρτη του νησιού, όσο και στην τοπική κοινωνία, στηρίζοντας εκδηλώσεις και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΡΑΤΗΣΗ